Voormalig Rode Duivel verkommert in B-kern van Antwerp: Lijkt er tevreden mee

Voormalig Rode Duivel verkommert in B-kern van Antwerp: "Lijkt er tevreden mee"

08-09-2018 09:48
5

In het verleden nog een Rode Duivel en als toptransfer gehaald bij Club Brugge, nu de B-kern van Antwerp. Dat is het leven van Björn Vleminckx. De nog maar steeds 32-jarige spits is nog niet gestopt met voetballen, maar lijkt niet snel terug op de voetbalvelden te zien zijn.

De spits staat nog steeds op de loonlijst van Antwerp, maar verkommert in de B-kern. Laszlo Bölöni wou hem niet in het eerste elftal, Vleminckx had geen uitweg. Ook deze zomer kon de spits niet vertrekken. "Er waren geen concrete voorstellen", zegt zijn makelaar Walter Mortelmans in Het Nieuwsblad. "De situatie is wat ze is en Björn lijkt er wel tevreden mee."

Die situatie is de B-kern van Antwerp waar hij nog een contract tot medio 2019 heeft. Hij moet zich ook sportief niet meer honderd procent inzetten. Zo hoeft hij enkel op te dagen voor de training met de beloften. Wedstrijden spelen zit er helemaal niet meer in.

"Het blijft zuur om dat geld te moeten betalen, terwijl je er vijf of zes jongeren een kans mee zou kunnen geven", zegt Sven Jaecques, sportief ­adviseur van Antwerp. "Maar Björn spoort de jonge gasten wel aan, daar zijn we blij mee. We hebben er geen probleem mee om elke speler te betalen wat hij hoort te krijgen." En zo komt er stilaan een einde aan de carrière van Vleminckx, als die nog niet voorbij is.