Vormer moet het ontgelden in eigen land: “Ruudje is gewoon geen international

Vormer moet het ontgelden in eigen land: “Ruudje is gewoon geen international"

07-09-2018 23:32
30

Nederland won donderdagavond met 2-1 van Peru. Ruud Vormer mocht aan de match beginnen, maar de mannen van Veronica Inside kon de middenvelder van Club Brugge duidelijk niet overtuigen.

Eerder deze week had Rene van der Gijp en Johan Derksen zich al scherp uitgelaten over de selectie van Vormer. Vrijdag brandden de twee hun landgenoot opnieuw af. De aanleiding was ditmaal een misser van Vormer bij een 0-1 achterstand. "Vormer moet daar niet zijn", oordeelde Van der Gijp. "Hij moet het pasje geven, niet voor doel opduiken. Dat kan hij niet."

Derksen ging een stapje verder. "Ruudje (sic) is gewoon geen international. Ruudje moet ook geen Oranje-shirt aan. Het is een wonder dat hij het goed doet bij Club Brugge." Van der Gijp pikte pikte weer in. "Dit is zo slecht. Dit is niet normaal. Maar laten we eerlijk zijn, de bal die Wesley Sneijder geeft, is een wereldbal. Dan geef je hem aan Ruud en dan denk je achteraf: 'Ik had hem niet aan Ruud moeten geven'. Want Ruud maakt de bal naar 'de godverdomme'. Dat is zo zonde."

Lees ookVormer krijgt volle laag in Nederland: 'Hij zit nog in Club Brugge versnelling'