'Southampton-prof krijgt recordboete van een ton en betaalt slechts tweeduizend'

'Southampton-prof krijgt recordboete van een ton en betaalt slechts tweeduizend'

07-09-2018 17:50

Southampton-middenvelder Mario Lemina is met de schrik vrijgekomen, meldt The Daily Mail vrijdagmiddag. De 25-jarige Gabonees leek een verkeersboete van ruim 107 duizend euro te moeten betalen, de hoogste die ooit is uitgedeeld in het Verenigd Koninkrijk.

Lemina werd schuldig bevonden aan drie snelheidsovertredingen en zou bovendien zijn broer en zijn neef een ritje in zijn Mercedes hebben gegund. De Southampton-middenvelder kon niet bewijzen dat de twee over de juiste papieren beschikten om een auto op Brits grondgebied te mogen besturen. Het hof heeft hierdoor besloten om Lemina zijn astronomische boete op te leggen.

De middenvelder van Southampton hoeft volgens de The Dail Mail echter niet meer dan circa tweeduizend euro te betalen. De rechtbank zou hem alleen voor de snelheidsovertredingen hebben aangeklaagd, waarvoor een in het Verenigd Koninkrijk een maximale boete geldt. Vanwege deze vormfout hoeft Lemina zich niet te verantwoorden voor het rijgedrag van zijn broer en zijn neef en komt hij ervan af met een slechts twee procent van de oorspronkelijke boete.