Na kritiek op Vormer nu zelf veeg uit de pan: Pilletje voor de uitzending?

Na kritiek op Vormer nu zelf veeg uit de pan: "Pilletje voor de uitzending?"

07-09-2018 14:07
2

Pierre van Hooijdonk neemt in een groot interview met Playboy geen blad voor de mond. Hij zet René van der Gijp en Johan Derksen van Veronica Inside - die deze week nog scherp waren voor Ruud Vormer - op hun plek én is kritisch op 'zijn' Studio Voetbal.

Van Hooijdonk erkent dat het 'wel wat prikkelender mag' bij Studio Voetbal. "Niks ten nadele van Tom Egbers, maar met Jack van Gelder gebeurde er bijna altijd wel wat aan tafel", vertelt de oud-international. "Ik zou graag meer uitgesproken persoonlijkheden uit de voetbalwereld zien aanschuiven."

Van enige jaloezie tegenover 'concurrent' Veronica Inside is desondanks géén sprake, benadrukt Van Hooijdonk. "Vooropgesteld dat ik weleens naar hun uitzendingen kijk en dat met een glimlach doe, ben ik blij dat ik bij Studio Voetbal zit. Daar wordt op een inhoudelijke en serieuze manier over voetbal gepraat. Ik hou heus wel van grappen en grollen op zijn tijd, maar voetbal moet wel de boventoon voeren in de uitzending."

"Verder stoort het mij dat Derksen en Van der Gijp mensen graag flink belachelijk maken zodra ze het ergens niet mee eens zijn. Iets meer respect zou wel op zijn plaats zijn. Bij Studio Voetbal leveren we soms ook harde kritiek, maar dat gaat er dan wel genuanceerd en gefundeerd aan toe."

Van Hooijdonk heeft naar eigen zeggen niets tegen Derksen en Van der Gijp. "René slaat alleen soms zo door, ik heb het idee dat hij regelmatig een pilletje voor de uitzending slikt. En dan deugt ineens niemand meer in de voetbalwereld, met uitzondering van hijzelf en zijn makkers daar aan tafel."

Lees ook: 'Vormer zou niet bij de selectie van Ajax zitten en zou ook niet spelen bij PSV’