Duchâtelet verdenkt JPL-ploeg van matchfixing en twijfelt aan rol van het parket

Duchâtelet verdenkt JPL-ploeg van matchfixing en twijfelt aan rol van het parket

07-09-2018 13:44
6

Royal Excel Moeskroen wist zich de voorbije jaren altijd op het nippertje te redden tijdens het slot van de competitie. De club werd al een paar keer verdacht van matchfixing en Roland Duchâtelet insinueert dat nu ook.

Volgens de zakenman is Moeskroen niet zuiver op de graat. De werking van het parket stelt de eigenaar van Charlton ook in vraag. “Denk even terug aan de laatste matchen van Moeskroen, de vorige seizoenen. Het onderzoek na de klacht van KV Mechelen is gestopt, maar ik denk niet dat het parket de zaak heel grondig heeft onderzocht”, klinkt het in Knack.

Vorig seizoen won Moeskroen op de slotspeeldag met 4-0 van KAS Eupen. Een jaar voordien ging het op de laatste dag van de competitie met 0-2 winnen op het veld van KV Kortrijk. KV Mechelen en Westerlo degradeerden door die zege en dienden klacht in. Het parket onderzocht de matchen, maar Moeskroen werd nooit op de vingers getikt.

Duchâtelet was de voorbije jaren actief bij STVV en Standard. Nu is hij nog de voorzitter van Charlton, maar daar hebben de fans het niet zo op hem begrepen