Tip aan de Belgische clubs: stop met spelers van Trencin te kopen

"Tip aan de Belgische clubs: stop met spelers van Trencin te kopen"

07-09-2018 11:00
10

De Slowaakse club AS Trencin is heel bekend in België, vooral dan omdat zowel KAA Gent, Club Brugge, Racing Genk als Anderlecht er al spelers hebben weggehaald. Hans Vandeweghe van De Morgen snapt er geen bal van en stelt een alternatief voor.

De Slowaakse club is de laatste jaren een echte talentenfabriek gebleken. "Ik begrijp de Belgische clubs niet. Als je ziet welke spelers ze zelf gaan halen voor gruwelijk veel geld en soms moeten afserveren met verlies, is het vrij duidelijk dat de meeste clubs niet al te best zijn uitgerust om talent op te sporen, en laat dat een understatement zijn. Trencin heeft dat netwerk blijkbaar wel."

Vandeweghe snapt niet waarom de clubs het plaatje niet groter zien. "Tip aan de Belgische clubs: stop met spelers van Trencin te kopen, maar haal er de hele scoutingstaf en wat van hun opleiders weg. Waarom niet de hele club kopen? Een duurdere investering dan een speler, maar wel een die lang rendeert. Tel uit je geld: een handvol kraaltjes voor de lokale Afrikaanse voetbalvoorzitter en je bent zelf eigenaar van het nieuwe zwarte goud, zonder tussenpersoon of Slowaaks tussenstation."