'Ik jaag me veel te snel op, maar ik werk eraan met de hulp van een psycholoog'

'Ik jaag me veel te snel op, maar ik werk eraan met de hulp van een psycholoog'

07-09-2018 08:00
3

RSC Anderlecht zet dit seizoen vol in op de jeugd. Dat gaat voorlopig met vallen en opstaan. Eén van de meest constante jongeren is Alexis Saelemaekers. De vinnige flankspeler uit de eigen jeugdopleiding heeft wel nog een flink werkpunt.

Vaak valt op dat Saelemaekers een kort lontje heeft. "Dat heb ik altijd een beetje gehad. (lacht) Ik weet van mezelf dat ik me soms veel te snel opjaag. Ik krijg daar de laatste tijd ook meer en meer opmerkingen over", geeft de 19-jarige flankverdediger toe in Het Nieuwsblad.

"Maar ik werk eraan", vertelt Saelemaekers er ook meteen bij. Hij wordt bij Anderlecht goed begeleid. "Met de hulp van de clubpsycholoog probeer ik die energie positief te gebruiken in functie van de ploeg", klinkt het.

Publiekslieveling
Toch is het jeugdproduct bijzonder populair, getuige de verkochte shirts in de fanshop. "Speciaal. Zeker als jonge speler is dat toch wel mooi. Mijn vrienden vinden het vooral grappig. Als ze tegenwoordig naar het stadion komen, zien ze overal Saelemaekersen", lacht hij.