Doorbraak in Denemarken: 'campingelftal' kan spullen weer pakken na akkoord

Doorbraak in Denemarken: 'campingelftal' kan spullen weer pakken na akkoord

06-09-2018 21:22
3

De Deense bond en de spelers van Denemarken hebben een akkoord bereikt over een nieuwe arbeidsovereenkomst. Dat melden diverse media in Denemarken.

Doordat er een akkoord is bereikt spelen de Denen komende zondag tegen Wales met de sterkst mogelijke ploeg. Het gaat om een tijdelijke overeenkomst. De onderhandelingen over een definitieve verbintenis zijn inmiddels in volle gang.

De soap rond het Deense elftal hield het land een aantal dagen in zijn greep. De portretrechten speelden een grote rol. Doordat de spelers zich door het conflict niet meer beschikbaar wilden stellen, was de Deense bond genoodzaakt om een 'campingelftal' op te stellen tegen Slowakije, omdat er anders sancties van de FIFA zouden volgen. Het elftal, dat bestond uit amateurs en zaalvoetballers, slaagde erin 'slechts' met 0-3 te verliezen van Slowakije.

"Het is goed voor iedereen die van de nationale ploeg houdt", zegt voorzitter Jesper Moller van de Deense bond. "Nu kunnen we ons weer focussen op het voetbal. De overeenkomst is een stap in de juiste richting. De spelers zijn blij dat ze zich op Wales kunnen richten."

Lees ook: Niet te filmen: international Denemarken meldt zich 'gewoon' voor oefenwedstrijd