RSCA-speler moet niet hopen op Rode Duivels: Zoals Vossen of Schrijvers

RSCA-speler moet niet hopen op Rode Duivels: "Zoals Vossen of Schrijvers"

06-09-2018 20:06
1

Met Birger Verstraete, Hans Vanaken, Davy Roef en Leandro Trossard zitten er weer enkele JPL-spelers in de selectie van de Rode Duivels. Anderlecht heeft echter geen vertegenwoordiger. Eddy Snelders legt uit waarom.

Onder andere Landry Dimata wordt genoemd als een potentiële Rode Duivel. Snelders vindt het nog te vroeg voor hem. "Dimata is een gevaarlijke spits door zijn beweeglijkheid. Hij zoekt de ruimte op en ligt altijd op de loer."

"Een nadeel voor zijn kansen om international te worden, is dat hij beter rendeert in een systeem met twee spitsen. De Rode Duivels doen het doorgaans met één spits", geeft hij aan.

Zoals Vossen of Schrijvers
Een andere potentiële keuze voor Martinez is Pieter Gerkens, al vindt Snelders hem te licht. "Ik wil hem niet afbreken", begint Snelders bij Knack.

"Gerkens is een intelligente speler met veel loopvermogen en een behoorlijke techniek, maar in een match die een hoge snelheid van uitvoering vereist, komt hij in de problemen. Net als Jelle Vossen of Siebe Schrijvers is hij een speler die bij momenten meekan met de top, maar geen hele carrière", klinkt het.