Deense amateurs verliezen van Slowakije: De beste nederlaag uit mijn leven

Deense amateurs verliezen van Slowakije: "De beste nederlaag uit mijn leven"

06-09-2018 12:40

Hoewel het conflict over de arbeidsovereenkomst nog niet is opgelost, zal Denemarken in het Nations League-duel met Wales niet aantreden met de amateurs en zaalvoetballers die het veld betraden tegen Slowakije. Dat stelt Jesper Möller, voorzitter van de Deense bond.

Möller laat weten dat bondscoach Age Hareide zijn tijdelijke vervanger John Faxe Jensen weer aflost en een nieuw team zal oproepen. Of de gelouterde namen zondag van de partij zijn, is evenwel onduidelijk. Sterspeler Christian Eriksen benadrukte in een verklaring dat de Deense internationals bereid zijn om de komende interland te spelen onder de voorwaarden in het oude contract.

"Maar op dit moment verwacht ik helemaal niets, ik wil niemand enige druk opleggen. We moeten er maar een nachtje over slapen", reageert de bondsvoorzitter tegen Ektstra Bladet. "Maar ik sluit niets uit. Ik ben positief ingesteld. We praten inmiddels weer met elkaar." Overigens ligt een ander gevaar op de loer. Door regelgeving van de FIFA zijn clubs niet meer verplicht hun spelers af te staan aan Denemarken.

Interim-bondscoach Jensen was onder de indruk van de amateurs en zaalvoetballers die de schade tegen Slowakijke beperkten tot 3-0. "Onze spelers komen uit heel lage divisies in vergelijking met Slowakije, dat spelers van wereldklasse heeft. Wat deze ploeg gedaan heeft, is fantastisch. Ik zal deze wedstrijd nooit vergeten, want dit is de beste nederlaag uit mijn loopbaan."