Vertonghen spreekt zich uit over zijn toekomst bij de Rode Duivels

Vertonghen spreekt zich uit over zijn toekomst bij de Rode Duivels

06-09-2018 11:08
2

Vincent Kompany, Marouane Fellaini en Mousa Dembélé speculeerden voor het WK over een mogelijk einde van hun interlandcarrière. Uiteindelijk zei niemand de nationale ploeg vaarwel na de historische prestatie. Jan Vertonghen, die zelf nog nog zeker niet aan een afscheid denkt, is niet compleet verrast.

''Al vrij snel kreeg ik de indruk dat de meeste jongens - ouder dan 28 - het zagen zitten om nog een paar jaar door te gaan. Sommigen voelen zich ook fysiek nog beter dan ze verwacht hadden. Ik was dus niet verbaasd over hun beslissing'', liet de recordinternational woensdag weten op de persconferentie.

Vertonghen zou het ook zonde hebben gevonden als diverse generatiegenoten al waren gestopt. ''Want deze groep kan nog twee jaar mee. En negentig procent van deze selectie zelfs nog vier jaar. Je voelt dat er bepaalde dingen mogelijk zijn. Dan is het moeilijk om afscheid te nemen."

De 31-jarige Vertonghen is dan ook niet bezig met stoppen. Hij hoopt er nog bij te zijn op het WK van 2022 in Qatar. "Als mijn fysiek, de concurrentie en de trainers het tenminste toelaten, hé. (grijnst) Ik zal in elk geval niet snel afhaken. Tenzij het fysiek echt niet meer mogelijk is'', aldus de man van 108 interlands.

Lees ook: Vertonghen over terugkeer naar België: "Denk niet dat ik er kom wonen"