'Club Brugge liet middenvelder voor een spotprijsje vertrekken'

'Club Brugge liet middenvelder voor een spotprijsje vertrekken'

06-09-2018 09:29
12

Bij Club Brugge stond Sander Coopman jaren te boek als een groot talent. Doorbreken in het Jan Breydelstadion lukte evenwel niet. Deze zomer nam KV Oostende de middenvelder over. Echt duur was Coopman voor de Kustboys niet.

Toen de transferperiode begon, vroeg Club Brugge nog door voor zijn jeugdproduct. Volgens Het Laatste Nieuws bedroeg de vraagprijs liefst twee miljoen euro. Aan interesse was er geen gebrek. Naast KV Oostende hoopten ook Royal Antwerp FC en Sporting Charleroi op de komst van Coopman, maar geen enkele ploeg wilde de volle betalen.

Uiteindelijk liet Club Brugge volgens de krant zijn vraagprijs serieus zaken. Op de laatste dag van de transferperiode vertrok Coopman voor 'amper' 750.000 euro naar KV Oostende. Aan de kust tekende de middenvelder een contract voor vier seizoenen.

Coopman moest kost wat kost weg Club Brugge. Naar eigen zeggen was de speler onder Ivan Leko persona non grata geworden. “Het ging zelfs heel ver”, aldus Coopman, die de voorbije seizoenen op huurbasis voor Zulte Waregem speelde.