Niet te filmen: international Denemarken meldt zich 'gewoon' voor oefenwedstrijd

Niet te filmen: international Denemarken meldt zich 'gewoon' voor oefenwedstrijd

06-09-2018 08:37
3

De spelers van het Deense elftal hadden afgesproken om elkaar in Kopenhagen te ontmoeten, maar Pione Sisto wist van niets. De aanvaller van Celta de Vigo kwam er in Wenen doodleuk achter dat zijn ploeggenoten er niet waren.

De situatie is inmiddels bekend: de spelers van het Deense elftal zijn in staking gegaan vanwege een conflict met de voetbalbond over portretrechten. Daarom is het oefenduel met Slowakije van woensdagavond niet gespeeld door de profs, maar door amateurs en zaalvoetballers.

De spelers hadden afgesproken om elkaar in Wenen te ontmoeten voor de oefenwedstrijd, tot zij te horen kregen dat de wedstrijd om bovenstaande reden niet doorging. Toen is er besloten om niet naar Wenen, maar naar Kopenhagen te vliegen.

Sisto heeft dat allemaal niet meegekregen, meldt het Deense TV3. "Ik heb de afgelopen dagen veel berichten op mijn telefoon gekregen, maar heb ze niet allemaal gelezen", reageert hij tegen het Deense medium. "Een van die berichten kan van de Deense bond zijn geweest. Ik moet het allemaal nog checken."

Martin Dons van de Deense bond komt ook met een reactie. "We hebben alle spelers van de selectie geïnformeerd, dus ook Pione Sisto. We hebben afgesproken dat ze elkaar zouden ontmoeten in Kopenhagen. Hij moet over het bericht heen hebben gelezen of het bericht vergeten zijn."

Lees ookGOAL: Deense zaalvoetballer maakt klungelig eigen doelpunt tijdens velddebuut