Bepaal voor honderd euro mee het beleid van nieuwe Lierse

Bepaal voor honderd euro mee het beleid van nieuwe Lierse

06-09-2018 07:30
1

Lierse SK is dood. Lang leve Lierse Kempenzonen en Lyra-Lierse. Bij die laatste opvolger van geel en zwart mogen fans het beleid mee gaan bepalen. Daarvoor moeten ze 'slechts' honderd euro ophoesten.

Nog deze maand wil Lyra-Lierse het 'Pallieter Supporterscollectief' oprichten. Dat supportersorgaan moet waken over de ziel van de club. Het orgaan krijgt twee vertegenwoordigers in de raad van het bestuur van de nieuwe club. Op basis van stemgedrag van de leden heeft het orgaan vetorecht over alle items die de identiteit van de club aanbelangen. Voor een eenmalige bijdrage van honderd euro en jaarlijks lidgeld van tien euro kan iemand stemrecht kopen.

"De honderd euro intekengeld komt op een geblokkeerde richting", zegt Joris Adriaensen, een drijvende kracht achter het initiatief in Het Laatste Nieuws. "Dat is een soort van spaarpot om aandelen te kopen wanneer de club zou overgaan in een nv. Het jaarlijkse lidgeld gaan we gebruiken om supportersclubs, de jeugd, G-voetbal of een mogelijke damesploeg te ondersteunen."