Gents goud: Zijn rust op een veld is uitzonderlijk, Depoitre had dat ook

Gents goud: "Zijn rust op een veld is uitzonderlijk, Depoitre had dat ook"

05-09-2018 16:33
3

Na een lastige start heeft KAA Gent zich herpakt met een twaalf op twaalf in de Jupiler Pro League. Een deel van die remonte mag op het conto geschreven van Jonathan David, de nieuwe ster aan het Gentse firmament.

Amper achttien jaar is hij, de piepjonge aanvaller, maar met vier doelpunten in vier wedstrijden (waarvan nota bene drie als invaller) drukte hij nadrukkelijk zijn stempel. Een goudklompje dus ... waar de Buffalo's bovendien geen transfersom voor hoefden te betalen, meldt Sport/Voetbalmagazine.

"Aanvankelijk waren er misschien twijfels omtrent zijn kleine gestalte en kopbalsterkte, maar die jongen toonde zich zo rustig voor doel", vertelt Bart Van Renthergem, beloftencoach bij Gent. "Zijn positionering was top en hij pikte zaken héél snel op. Zijn rust op een veld is uitzonderlijk, Laurent Depoitre had dat ook. Nooit kon je hem opjagen."

Sinds vorige winter vertoeft David in de Oost-Vlaamse hoofdstad, al speelde hij eerst bij de beloften. "Dat hij tegen zijn leeftijdsgenoten met zijn versnellingen en efficiëntie het verschil maakte, was snel duidelijk, maar datzelfde meteen brengen tegenover volwassen profs, dat doen er hem niet veel na", klinkt het lovend.