'PSG meldde zich en ik heb Atlético Madrid gevraagd om mij te laten gaan'

'PSG meldde zich en ik heb Atlético Madrid gevraagd om mij te laten gaan'

05-09-2018 13:19

Filipe Luis is met frisse tegenzin begonnen aan het nieuwe seizoen met Atlético Madrid. Het liefst was de Braziliaanse linksback naar Paris Saint-Germain vertrokken, maar Atlético werkte niet mee.

"De mogelijkheid deed zich voor om naar PSG te vertrekken. Dat heb ik eerlijk gedeeld met Atlético", vertelt Luis aan Globoesporte. "Ik heb de club gevraagd om mij te laten gaan, net zoals ze onlangs met Gabi (naar Al Sadd uit Qatar, nvdr.) hebben gedaan."

Luis, die verdeeld over twee periodes al zeven jaar onder contract staat bij Atlético, kreeg echter géén medewerking. "De club keek niet hetzelfde naar beide situaties, ondanks dat mijn contract leek op dat van Gabi. Ze zeiden dat ik erop stond, maar dat is een leugen. Ik speel al heel lang bij Atlético en het maakt me verdrietig dat ze mijn imago hebben geprobeerd te bezoedelen."

Het Atlético-contract van Luis loopt volgend jaar af. Hij heeft een minimale afkoopsom van dertig miljoen euro. PSG koos uiteindelijk op de slotdag van de transferperiode voor Bayern München-back Juan Bernat.