Engelse internationals begrijpen Nations Cup niet: Het blijft moeilijk

Engelse internationals begrijpen Nations Cup niet: "Het blijft moeilijk"

05-09-2018 11:33
5

De Nations League gaat donderdagavond van start, maar niet iedereen weet wat het gloednieuwe landentoernooi van de UEFA precies inhoudt. Ook bij Engeland zijn er veel vraagtekens.

De Engelse international Harry Maguire erkent in gesprek met The Telegraph dat hij en zijn teamgenoten weinig snappen van de Nations League-opzet, ondanks een lesje van bondscoach Gareth Southgate. "Het is best verwarrend. Ik weet niet wat jullie ervan vinden?", vraagt Maguire zich af.

"De bondscoach heeft het geprobeerd uit te leggen, maar het blijft moeilijk", vervolgt de verdediger. "Voor ons maakt het ook niet zo heel veel uit: we gaan gewoon elke wedstrijd in om te winnen. Dan zien we na afloop wel wat dat ons oplevert."

Het is de eerste keer sinds het succesvolle WK in Rusland dat de nationale ploeg van Engeland zich heeft verzameld. De ploeg van Southgate begint zaterdag op Wembley aan het tornooi om de Nations Cup. Spanje is dan de tegenstander. Het derde land in de groep is verliezend WK-finalist Kroatië.