Castagne heeft extra troef in handen: ''Hangt er vanaf wat de trainer wil''

Castagne heeft extra troef in handen: ''Hangt er vanaf wat de trainer wil''

05-09-2018 10:35
1

Timothy Castagne kan vrijdagavond tegen Schotland zijn debuut voor de nationale ploeg maken. De back van het Italiaanse Atalanta Bergamo hoopt op speelminuten en denkt dat hij daarbij een extra troef in handen heeft.

In de hoop op speeltijd ziet Castagne het als een mogelijk voordeel dat hij zowel rechts als links uit de voeten kan. ''Ik kan ook op links spelen, het hangt er wat vanaf wat de trainer wil. De coach weet dat ik op meerdere plaatsen kan spelen en ik denk dat hij me er daarom bijgenomen heeft'', zei Castagne woensdagochtend op de persconferentie.

De voormalige Genkenaar heeft ook al persoonlijk gesproken met bondscoach Roberto Martinez. ''Hij had het ook al over wat hij van mij verwacht: hij wil dat ik de nummer tien van de tegenstander goed in de gaten houd en dat ik de aansluiting verzorg.''

Tot slot beseft Castagne dat dit een uitgelezen kans is om zijn visitekaartje af te geven met het oog op zijn toekomst bij de Rode Duivels. ''Thomas Meunier is mijn voorbeeld en na hem is er een open strijd om het plaatsje op rechts. Er zijn verschillende kandidaten en ik hoop dat ik tegen Schotland minuten krijg om me te bewijzen'', aldus Castagne.

Lees ook: Martinez kondigt verrassingen aan: "We willen nieuwe gezichten zien"