Spelersmakelaar vs. de KBVB over Belgenregel: Handelsrechter legt uitspraak vast

Spelersmakelaar vs. de KBVB over Belgenregel: "Handelsrechter legt uitspraak vast"

Gepubliceerd: woensdag 12 september 2018 om 07:45wo 12-09-2018 om 07:45

De kans bestaat dat de Belgenregel binnenkort verleden tijd is. Een klacht van een spelersmakelaar heeft ervoor gezorgd dat de rechter kan beslissen om die regel in de vuilnisbak te werpen.

Het is makelaar Daniel Striani die de regel aanvecht. De handelsrechtbank van Brussel zal over een tweetal maanden een beslissing maken, nadat de advocaten hun pleidooien hebben afgerond. Het Laatste Nieuws weet waarom de klacht er kwam.

'Meer bepaald met het vrije verkeer van personen en de vrije dienstverlening. Striani vindt dat het zijn beroep als makelaar bemoeilijkt. Door die regel kan hij een reeks buitenlandse spelers niet naar België brengen', klinkt het.

Een bom onder de competitie
Dit seizoen moeten de Belgische clubs minstens zes Belgen op het wedstrijdblad staan hebben. Indien Striani gelijk krijgt, keren we misschien terug naar enkele jaren geleden, waar een team zonder landgenoten schering en inslag was. De Ivorianen bij het toenmalige SK Beveren zijn een voorbeeld van hoe het er opnieuw kan uitzien.

Update 12/09, 07.45u: Dinsdag kwam de zaak voor in de Handelsrechtbank in Brussel. Spelersmakelaar Daniel Striani wordt bijgestaan door Martin Hissel. "Alle pleidooien vonden plaats", liet zijn advocaat weten aan Het Laatste Nieuws.

Samen met raadsman Jean-Louis Dupont nam hij voor amateurclub Seraing ook al eens de UEFA en FIFA onder vuur omdat zij de inmenging van investeringsmaatschappijen bij transfers verbieden. Beide zaken werden behandeld.

"De handelsrechter vroeg nu ook bewijsstukken en uitspraken rond die zaak van Seraing op. Dinsdag komt de zaak opnieuw voor. Dan kan hij een datum voor een uitspraak vastleggen of de kwestie verder in beraad geven", verwacht Hissel volgende week meer nieuws.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moet die regel behouden blijven?

Ja, natuurlijk
81%
Ja, mits een kleine aanpassing
11%
Nee, weg ermee
8%
(1739 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws