Pro League denkt aan nog extra grote veranderingen en wil VAR handje helpen

Pro League denkt aan nog extra grote veranderingen en wil VAR handje helpen

04-09-2018 22:48
3

De Pro League wil in de (nabije) toekomst heel wat dingen veranderen. Een nieuwe transfer deadline dag komt er mogelijk aan. Maar ook een hulplijn voor de VAR en een extra wissel behoort tot de nieuwigheden.

De Pro League hoopt de VAR binnenkort een virtuele buitenspellijn ter beschikking te stellen. Zo wordt het voor de videoscheidsrechter makkelijker om te beoordelen of een speler buitenspel staat. "Met de hulp van de technologische ontwikkeling willen we deze tool beschikbaar stellen aan de VAR", zegt Marc Coucke aan Het Nieuwsblad.

Voor die er komt moet er nog goedkeuring van de FIFA komen, maar die lijn wordt in het buitenland al gebruikt waardoor dat geen grote problemen zou moeten geven. Daarnaast moeten ook de clubs hun zegen nog geven.

Daarnaast werd er ook een voorstel gelanceerd om bij verlengingen een vierde wissel mogelijk te maken. Dat gebeurt nu al in competities zoals op het WK, de Champions League of de Europa League. In de toekomst kan dat ook voor Belgische voetbalcompetities zoals bij de Croky Cup (vanaf de zestiende finales), maar ook finales in de Jupiler Pro League en de Proximus League. Dat voorstel wordt op 17 september besproken.