'Ontslag Pellegrini kost West Ham United miljoenen door grote fout'

'Ontslag Pellegrini kost West Ham United miljoenen door grote fout'

04-09-2018 20:56

West Ham United heeft zichzelf mogelijk flink in de nesten gewerkt. Door een 'vergeten' clausule gaat het eventuele ontslag van manager Manuel Pellegrini miljoenen kosten.

Pellegrini is met vier nederlagen dramatisch gestart aan zijn West Ham-avontuur. In Engeland vreest man dat de Chileen binnenkort zijn baan kwijt gaat raken, maar dat gaat de Premier League-club miljoenen kosten.

The Times meldt dat West Ham 'vergeten' is een ontslagclausule in het contract van Pellegrini te zetten. Daardoor is de club verplicht het volledige salaris uit te betalen als hij ontslagen wordt. Dat komt neer op ruim zestien miljoen euro. Als die clausule wél in het contract van de 64-jarige oefenmeester had gestaan, zou het de club waarschijnlijk veel minder kosten. 

Het is de vraag of West Ham om die reden dezelfde koers blijft varen. The Hammers gaven afgelopen zomer meer dan honderd miljoen euro uit aan nieuwe spelers, maar de resultaten zijn dramatisch. Pellegrini staat met West Ham onderaan en zag zijn ploeg slechts twee doelpunten maken.