Denemarken verrast met nieuwe bondscoach én selectie door conflict

Denemarken verrast met nieuwe bondscoach én selectie door conflict

04-09-2018 16:21
2

Denemarken begint woensdag met een nieuwe bondscoach en nieuwe groep spelers aan de vriendschappelijke interland tegen Slowakije. Dat heeft de Deense bond (DBU) bevestigd. De veranderingen gelden ook voor de Nations Cup-wedstrijd tegen Wales.

De 53-jarige John 'Faxe' Jensen staat woensdagavond langs de lijn in Bratislava. Jensen is 69-voudig international en doelpuntenmaker tijdens de gewonnen EK-finale in 1992 en was in het verleden trainer van de Deense clubs Herfölge BK, Randers FC en Fremad Amager. Hij vervangt bondscoach Age Hareide. Hasse Kuhn is aangesteld als assistent van Jensen.

Met welke internationals Denemarken aantreedt tegen Slowakije, is nog niet bekend. Wel is het zeker dat talloze spelers hun interlanddebuut gaan maken. De nieuwe internationals zijn inmiddels onderweg naar Bratislava en zullen volgens de bond géen interviews geven. Mogelijk beginnen de Denen met een aantal zaalvoetballers.

"Ik zie alleen maar verliezers in dit conflict. En het Deense voetbal is de grootste verliezer", reageert Jensen, die Hareide tijdelijk vervangt, op de site van de DBU. "Ik heb mijn hulp toegezegd, omdat ik een heel erg sterk gevoel heb voor het nationale team en omdat ik denk dat het heel belangrijk is dat de wedstrijden gewoon gespeeld worden."

Denemarken neemt het zondag, vier dagen na de interland tegen Slowakije, op tegen Wales. De Deense bond en de internationals staan sinds een paar weken lijnrecht tegenover elkaar. De twee partijen zijn in gesprek over een collectieve arbeidsovereenkomst, waarbij de imagorechten een grote rol spelen. Een akkoord is echter ver weg.