Verstraete legt het geheim van zijn strafschoppen uit

Verstraete legt het geheim van zijn strafschoppen uit

04-09-2018 09:00
2

Birger Verstraete was afgelopen speeldag goed voor twee doelpunten. Beide goals kwamen vanop elf meter. Tegenover VISTA! legt de middenvelder zijn methode uit.

"Voor dit seizoen had ik nog nooit een penalty genomen. Keeperstrainer Francky Vandendriessche ziet op training wie ze goed trapt en beslist wie ze neemt. Voor de wedstrijd laat hij altijd beelden zien van de keeper van de tegenstander. Blijft die lang op zijn lijn staan, kiest hij voor een hoek, gaat die snel neer?”, wordt Verstraete geciteerd door Het Laatste Nieuws.

“Francky heeft me ook geholpen om mijn aanloop wat aan te passen. Hij zag naar welke hoek ik zou trappen - bij mijn eerste twee penalty's zat de doelman in de juiste hoek. Dat was afgelopen weekend niet het geval”, gaat Verstraete verder. "Ik heb vertrouwen in mijn penalty's. Wanneer ik aanloop, houd ik er geen rekening mee dat ik zou kunnen missen. Ik kies een hoek en kijk zo lang mogelijk naar de keeper.”

“Tot nu toe lukt dat goed (hij zette dit seizoen al zijn vier strafschoppen om, red.). Maar als ik niet goed in de match zit, zal ik niet per se de penalty opeisen. Dan zal ik de bal met plezier aan een ploegmaat afstaan. Natuurlijk zijn er altijd wel anderen die willen trappen. Tegen Cercle Brugge, bijvoorbeeld, vroegen Limbombe en Yaremchuk of ze mochten. Dat is normaal voor aanvallers, denk ik”, aldus Verstraete.