Ronaldo, Modric en Salah genomineerd voor FIFA Men's Player Award, géén Messi

Ronaldo, Modric en Salah genomineerd voor FIFA Men's Player Award, géén Messi

03-09-2018 14:47
2

Mohamed Salah, Luka Modric en titelverdediger Cristiano Ronaldo maken kans op de FIFA Men's Player Award 2018. Dat heeft de wereldvoetbalbond maandag bekendgemaakt.

Salah (Liverpool), Modric (Real Madrid) en Ronaldo (Real Madrid/Juventus) worden beloond voor een topseizoen. De drie spelers stonden in mei allemaal in de Champions League-finale. Opvallend genoeg is Lionel Messi zit voor het eerst sinds 2006 niet bij de drie genomineerden.

De Argentijn van FC Barcelona won afgelopen seizoen won de Spaanse landstitel, Copa del Rey, werd topscorer en won de Europese Gouden Schoen. Net als onder meer Kevin De Bruyne, Raphaël Varane, Antoine Griezmann, Eden Hazard, Harry Kane en Kylian Mbappé valt Messi buiten de boot.

Salah overtrof in het seizoen 2017/2018 alle verwachtingen en werd met 32 doelpunten topscorer van de Premier League. Met Liverpool bereikte hij de Champions League-finale, waarin de andere genomineerden Modric en Ronaldo te sterk waren. Modric werd vorige week uitgeroepen tot Europese Speler van het Jaar.

De winnaar van de FIFA Men's Player Award wordt op 24 september bekendgemaakt in Londen. De winnaar wordt bepaald door spelers, trainers, journalisten en stemmende fans.

Lees ook: Courtois kan mooie FIFA-prijs winnen, strijd tegen Fransman en Deen