Verheyen legt keuzes uit en neemt spelers in bescherming

Verheyen legt keuzes uit en neemt spelers in bescherming

03-09-2018 08:50

KV Oostende verloor met 1-0 op het veld van STVV. Coach Gert Verheyen nam enkele tactische keuzes.

Zo startte Oostende met één diepe spits op Stayen. “Ik wilde Sindrit even verlossen van de druk, dit was niet de speler die we aan het werk zagen in Albanië. Hij wil duidelijk te veel gewicht op zijn schouders nemen”, legt Verheyen uit nadat hij Richairo Zivkovic eenzaam in de aanval posteerde.

Canesin speelde vlak achter Zivkovic, maar veel gevaar kwam er niet langs de kant van Oostende. “We kozen bewust voor Canesin als hangende spits. Het is dan vooral de kunst om met lopende mensen gevaarlijk te worden. We hadden ook niet meteen iemand die het op zijn eentje kon klaren. We ontbeerden wat slagkracht in de zestien.”

“Aan de bal was dit onze beste wedstrijd van het seizoen. Vaak is het andersom in het voetbal. Zo vond ik STVV de voorbije weken vaak beter voetballen, maar toen bleef die zege telkens uit. Ik had dan ook verwacht dat we meer onder druk zouden komen, maar toch pakken ze net vandaag de drie punten. Zo gaat het nu eenmaal in het voetbal”, wordt Verheyen geciteerd door Het Nieuwsblad.