Anderlecht geeft overwinning tegen Antwerp in blessuretijd uit handen

02-09-2018 16:24
99

Op de zesde speeldag van de Jupiler Pro League heeft RSC Anderlecht in eigen huis gemorst met de punten. Tegen Antwerp slikte het de 1-1 in de 93e minuut.

Door de schorsing van Vranjes en de blessure van Amuzu moest Vanhaezebrouck puzzelen. De trainer van Anderlecht dropte Andy Najar en Zakaria Bakkali in de basis. Oo nieuwkomer Jamie Lawrence mocht starten. Bij Antwerp begonnen de grote nieuwe namen niet in de ploeg.

Antwerp was in de eerste helft bij. In de beginfase speelde het constant op de helft van de tegenstander en na zeventien minuten kwam het verdiend op voorsprong. Pieter Gerkens kon Sinan Bolat verslaan. Tien minuten na de goal moest Antwerp verder zonder trainer. Na een discussie met Wim Smet mocht de Roemeen de tribunes opzoeken. Dat belette Bölöni niet om zijn spelers te coachen dus de tralies door. In de eerste helft vergat Anderlecht daarna de score te verdubbelen.

Na de pauze kregen we een ander wedstrijdbeeld. Antwerp zette nu wel zijn voet langs die van Anderlecht. Pas diep in de verlenging van de tweede helft kwam Antwerp langszij. William Owusu bezorgde Anderlecht een pijnlijke kater. Invaller en nieuwkomer Lior Refaelov lag aan de basis van de 1-1.

Anderlecht staat nu derde met dertien punten. Antwerp heeft een puntje minder en staat een plaats lager dan paars-wit.