Hazard dirigeert Chelsea naar nieuwe zege, Mitrovic blijft scoren voor Fulham

01-09-2018 17:55

Chelsea heeft zaterdag in eigen huis een krappe zege geboekt op Bournemouth. Dankzij treffers na rust van Pedro en Eden Hazard werd het 2-0 voor The Blues, die daarmee hun vierde competitiewedstrijd op rij wonnen. West Ham United verloor opnieuw en staat na vier duels nog op nul punten.

Op Stamford Bridge was Chelsea 90 minuten lang de betere ploeg tegen Bournemouth. De bevrijdende openingstreffer liet echter lang op zich wachten. Met name spits Alvaro Morata stelde teleur. Chelsea werd pas écht dreigend toen de Spaanse aanvaller na ruim een uur was vervangen door Olivier Giroud.

Kort na de entree van de Franse targetman opende Pedro de score. Op aangeven van Giroud schoot de Spanjaard met rechts binnen. In de absolute slotfase besliste Eden Hazard de wedstrijd definitief. De vedette scoorde in de 87e minuut op aangeven van Marcos Alonso.

Chelsea staat nu op twaalf punten uit vier duels. Eerder op de dag boekte ook Liverpool de vierde opeenvolgende competitiezege.

Bij de clash tussen Brighton & Hove Albion en Fulham verscheen Mitrovic aan de aftrap. Via André Schürrle en Aleksandar Mitrovic kwamen de gasten op een 2-0 voorsprong. Daarna zorgde Glenn Murray er met twee doelpunten hoogstpersoonlijk voor dat de punten werden gedeeld.

West Ham beleeft een dramatische start van de competitie. The Hammers verloren hun eerste drie competitieduels en gingen ook zaterdag onderuit, ditmaal op zeer pijnlijke wijze. Wolverhampton Wanderers tekende in Londen in blessuretijd voor de enige en dus winnende treffer. Adama Traoré haalde in de 93e minuut de trekker over.