Soms voelt het meer aan alsof ik aan het worstelen ben dan aan het voetballen

"Soms voelt het meer aan alsof ik aan het worstelen ben dan aan het voetballen"

01-09-2018 16:51

Na zijn vertrek bij RSC Anderlecht zat de carrière van Aleksandar Mitrovic wat in het slop, maar sinds afgelopen winter leeft hij weer helemaal herop. De aanvaller heeft het nochtans niet van de poes in Engeland.

"De verdedigers zijn hier heel sterk", zucht de Serviër bij Het Laatste Nieuws wanneer hem gevraagd wordt naar de Premier League. "Soms voelt het meer aan alsof ik aan het worstelen ben, dan dat ik voetbal speel. Na de wedstrijd tegen Burnley was ik echt moe. Meer van het vechten dan van het voetballen. Maar je moet laten zien dat je niet bang bent."

Desondanks doet Mitrovic het verre van slecht. Na vier wedstrijden in het nieuwe seizoen zit hij al aan drie treffers. "Als ze je een slag geven, moet je er een harder uitdelen", legt hij zijn attitude uit. "Ik probeer mijn wedstrijd te spelen, maar het is als oorlog voor mij. Ik zal er alles aan doen. Maar na de wedstrijd geef ik mijn tegenstanders de hand en wens ik hen het beste. Uiteindelijk is het maar sport. Het gaat om respect."