Ex-Rode Duivel betreurt eigen fouten: Makkelijk bij Real of Barça kunnen spelen

Ex-Rode Duivel betreurt eigen fouten: "Makkelijk bij Real of Barça kunnen spelen"

De huidige generatie aan Rode Duivels barst van het talent, maar ook in de donkere jaren na 2000 kende ons land enkele uitstekende voetballers. Emile Mpenza is er daar één van. De oud-aanvaller blikt met enkele frustraties terug op zijn eigen loopbaan.

"De mensen vragen me vaak waarom ik vroeger niet bij die of die club gespeeld heb, maar het zijn de voorzitters die dat bepaald hebben, niet ik. Met mijn prestaties in die periode kon ik gemakkelijk naar het niveau van Real Madrid of Barça geëvolueerd zijn. Die clubs zijn echter nooit op de deur komen kloppen."

"Mijn enige spijt heb ik van de transfer naar Juventus die ik gemist heb", betreurt Mpenza bij La Meuse. "Dat gebeurde omdat Rudi Assauer, destijds algemeen directeur van de Duitse club, er niets van moest weten dat Luciano (D'Onofrio, nvdr.) alles geregeld had."

"Ik heb fouten begaan, ik heb toen kunnen rekenen op de aanwezigheid van Mbo (zijn broer, nvdr.) om mij te helpen, maar ik ben tevreden met alles wat ik heb meegemaakt tijdens mijn carrière, die me nu al zo veraf lijkt ...", eindigt Mpenza weemoedig. Onlangs vond hij trouwens een nieuwe job in het Belgische voetbal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie