Liverpool wint óók van Leicester en wint vierde duel op rij; giga-blunder Alisson

Liverpool wint óók van Leicester en wint vierde duel op rij; giga-blunder Alisson

01-09-2018 15:22

Liverpool is na vier speelrondes in de Premier League nog altijd zonder puntenverlies. De formatie van manager Jürgen Klopp boekte zaterdagmiddag een 2-1 zege bij Leicester City. Sadio Mané en Roberto Firmino scoorden in de eerste helft. 

Nadat Firmino en Mohamed Salah na enkele minuten nog een enorme kans op de openingstreffer hadden laten liggen, was het even later wél raak. Vleugelverdediger Andy Robertson stoomde op de linkerflank op en gaf de bal aan Mané. Hij prikte binnen. Voor de Senegalees was het alweer zijn vierde goal van het seizoen.

Op slag van rust kwamen The Reds, met Simon Mignolet op de bank, op 0-2. Firmino werkte binnen. Leicester - op zes punten na drie duels - kon er weinig tegenin brengen. 

Liverpool had in de eerste drie competitiewedstrijden van het seizoen nog geen enkele goal geïncasseerd. In het King Power Stadium kwam aan die reeks een einde. Doelman Alisson Becker ging bij een terugspeelbal gruwelijk in de fout. Hij dácht aanvaller Kelechi Iheanacho uit te spelen, maar verspeelde de bal. Ghezzal kon daarna simpel binnenwerken. De gelijkmaker viel uiteindelijk niet meer.  

Liverpool is met twaalf punten uit vier matchen de trotse koploper. Ook Chelsea, Tottenham Hotspur en Watford zijn nog zonder puntenverlies. Chelsea speelt zaterdag om 16.00 uur in eigen huis tegen Bournemouth. Spurs en Watford treffen elkaar een dag later.