'Done deal: Karelis keert tijdelijk terug naar Griekenland'

'Done deal: Karelis keert tijdelijk terug naar Griekenland'

31-08-2018 18:10
9

Nikolaos Karelis zal komend seizoen niet meer het shirt van KRC Genk dragen. De Griekse spits gaat in zijn geboorteland op huurbasis spelen voor Paok Thessaloniki, zo meldt de website Grecka Pilka.

De afgelopen dagen werd Karelis in verband gebracht met een transfer naar AEK Athene, maar titelconcurrent PAOK zou de regerend landskampioen af hebben getroefd. Naar verluidt gaat het om een uitleenbeurt, inclusief een optie tot koop. De transfer is nog niet bevestigd door beide clubs.

Karelis scoorde in totaal 33 goals in 75 duels, maar zou door de stevige concurrentie niet meer zeker zijn van een basisplaats. Genk was om deze reden ook bereid om mee te werken aan een oplossing. De 18-voudig international was met zijn gedachten ook al elders, want om een transfer niet te riskeren, maakte hij donderdag op eigen verzoek al geen deel uit van de wedstrijdselectie voor het Europa League-duel met Brøndby IF (2-4).

Het feit dat PAOK erin is geslaagd om Karelis zou ook goed nieuws kunnen betekenen voor Anderlecht. PAOK haakt nu mogelijk af in de strijd om Lazar Markovic. Hoewel beide heren op een andere posities spelen, zou coach Razvan Lucescu met tien aanvallende opties nu over genoeg keuze beschikken.