OFFICIEEL: International van Australië tekent voor vier jaar bij PSV

OFFICIEEL: International van Australië tekent voor vier jaar bij PSV

31-08-2018 17:58

Aziz Behich is vrijdagmiddag gepresenteerd door PSV. De Australische linksback heeft een vierjarig contract gesigneerd in Eindhoven. Behich (27) komt over van Bursaspor. Daar had hij nog een éénjarig contract. 

Volgens het Eindhovens Dagblad betaalt PSV een slordige 1,7 miljoen euro voor de vleugelverdediger. Behich gaat in het Philips Stadion de concurrentie aan met Angelino, die eerder deze zomer overkwam van Manchester City. 

"Je krijgt niet iedere dag de kans om bij een prestigieuze club als PSV te spelen. Het viel me meteen op hoe erg de supporters hier met het team meeleven. Daarnaast speelt PSV goed voetbal, voetbal waar ik van houd", zegt de international op de site van zijn nieuwe club. 

Trainer Mark van Bommel, met wie hij samenwerkte bij de nationale ploeg van Australië, verleidde hem tot een overstap. "Hij belde me of ik interesse had in een overstap en vanaf dat moment was mijn keuze gemaakt. Mark is geweldige coach en naast hem overtuigde ook Trent Sainsbury me. Hij pushte me bijna dagelijks om ook naar PSV te komen."