Genk zorgt alweer voor spektakel en mag zich opmaken voor groepsfase in de EL

30-08-2018 22:18
13

KRC Genk heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. In Denemarken wist het ook te winnen. Het werd 2-4 tegen Brondby.

In het kletsnatte Brondby mocht Genk geen scheve schaats rijden, maar dat leek ook al snel niet te gaan gebeuren. Na amper een kwartier konden de bezoekers al vieren. Wie anders dan Ruslan Malinovskyi opende de score met een prachtig afstandsschot.

Boeken toe dus, zeker toen een vijftiental minuten later Dieumerci Ndongala de score zelfs verdubbelde met een mooie knal. Enkele seconden later kon Brondby via Wilczek nog voor de aansluitingstreffer zorgen, maar Genk mocht al beginnen dromen van de groepsfase in de Europa League.

Brondby gaf ondanks de zekere uitschakeling toch nog niet helemaal op. Het wilde in eigen huis toch nog mooi afscheid nemen. Dat zorgde een half uur voor tijd ook nog voor een doelpunt. Larsson maakte de gelijkmaker.

Bij Brondby kon men niet te lang vieren, want Genk ging al meteen in de aanval. Met succes. Zo'n vijf minuten later zorgde Sébastien Dewaest voor de 2-3. Aly Samatta bewees op het einde van de wedstrijd zijn uitstekende vorm nog maar eens door voor de 2-4 eindstand te zorgen.