Ciman laat zijn heldenstatus in LA achter voor een modale middenmoter

"Ciman laat zijn heldenstatus in LA achter voor een modale middenmoter"

30-08-2018 13:03
1

Laurent Ciman staat op het punt om naar Frankrijk te verhuizen. De Rode Duivel kan er aan de slag bij Dijon. Een grote verrassing, ook voor Sporza-journalist Sirik Geffray.

"De late transfer van Laurent Ciman naar Dijon komt als een grote verrassing", zegt hij bij Sporza. "Hij zegt zijn heldenstatus in LA vaarwel voor een modale middenmoter in Frankrijk. Dijon is en rustige ploeg zonder grote namen. Yoann Gourcuff (ex-Milan, ex-Lyon) is dit seizoen gehaald op zijn 32e, maar hij staat voorlopig niet in de basis", aldus Geffray.

Er zijn toch wel wat twijfels of de terugkeer naar Europa (en meer bepaald naar Dijon) wel de juiste keuze is van Ciman. "Dijon is met 9 op 9 begonnen aan het seizoen en Ciman komt terecht in een ploeg die wil voetballen", zegt hij.

"Voetballend zal Ciman wel meekunnen, maar de vraag zal zijn of hij op zijn 33e fysiek nog meekan in een top 5 competitie van Europa. Ciman is nooit de snelste geweest. Het wordt interessant om de volgende weken te zien of hij in de ploeg komt", aldus Geffray.