Anderlecht en Standard kennen pot al voor groepsfase van Europa League

Anderlecht en Standard kennen pot al voor groepsfase van Europa League

29-08-2018 22:40
1

Club Brugge gaat donderdag vanuit pot 4 proberen om een gunstige Champions League-loting te verwerven. Een dag later is het de beurt aan de Belgische teams in de Europa League. Zij weten ook al waar de lamp brandt.

RSC Anderlecht en Standard Luik zijn al verzekerd van deelname aan de poulefase van de EL. De Brusselaars prijken voorlopig in pot 1. Van de twaalf bevoorrechte clubs staat RSCA paars-wit voorlaatst op de UEFA-coëfficiëntenlijst, maar het hoeft niet meer te vrezen dat er nog sterkere teams instromen. Datzelfde geldt voor de Luikenaars, weliswaar in pot 3. 

Ook voor KAA Gent en KRC Genk kan de loting een haalbare poule opleveren. Beide teams zitten immers in pot 2, maar moeten zich natuurlijk wel nog kwalificeren. Voor Genk zou dat geen probleem mogen vormen na de 5-2-zege tegen Brondby in eigen huis. De Buffalo's moeten dan weer vol aan de bak. In de Ghelamco Arena bleef het steken op een brilscore tegen Girondins de Bordeaux.

De potindeling*:

* Deze lijst gaat ervan uit dat de sterkste teams van de duels uit de Play-Off-fase zich weten te kwalificeren voor de poulefase. De namen in deze lijst kunnen dus nog veranderen, maar enkel in het voordeel van de Belgische teams.