Moeten balletjes weer de trommel in? 'Stuntclub wil nietigverklaring bekerloting'

Moeten balletjes weer de trommel in? 'Stuntclub wil nietigverklaring bekerloting'

29-08-2018 21:19
9

Dinsdag vond de loting voor de 1/16e finales van de Croky Cup plaats. Die verliep niet vlekkeloos. Er werd geblunderd met een balletje. KFC Duffel eist nu dat de bekerloting opnieuw moet gebeuren.

Lees ook: Loting Croky Cup: Mechelen loot topaffiche, stadsderby voor RSC Anderlecht

Eerder liet VoetbalPrimeur.be al het 'gefoefel' tijdens de loting zien. Toen het balletje van AFC Tubize plots te vroeg openging, probeerde de baas van Croky Jan Claes het nog te herstellen. Helaas voor hem en de voetbalbond werd dat opgemerkt. Duffel vindt de handelswijze niet kunnen en pleit voor gerechtigheid.

Bekerloting onregelmatig
"Het is ons standpunt dat de bekerloting onregelmatig is verlopen", stelt Duffel-voorzitter Denis Raveschot  in Gazet van Antwerpen. "Daar hebben we woensdag ook het Competition Department van op de hoogte gebracht. Door het feit dat één van de balletjes van bij het begin open ligt, is het geheime karakter van de loting niet gegarandeerd. En dat is toch een belangrijk gegeven inzake geloofwaardigheid."

Duffel wil een nieuwe loting. "Wij vinden dat de trekking nietig verklaard dient te worden en moet worden overgedaan. We hebben het Competition Department twee dagen de tijd gegeven om een standpunt in te nemen en beraden ons dan verder."

In de 1/16 finales werd Duffel aan STVV gekoppeld. In de vorige ronde wist het KVC Westerlo met 3-0 te verslaan.

Oordeel zelfKBVB probeerde tijdens de loting van Croky Cup foutje recht te zetten