'Zoon van Wilmots wisselt na zes maanden al van club in Serie B'

'Zoon van Wilmots wisselt na zes maanden al van club in Serie B'

29-08-2018 11:50

De carrière van Reno Wilmots komt maar moeizaam van de grond. De zoon van ex-bondscoach Marc Wilmots gaat na een mislukt avontuur bij Avellino nu zijn geluk beproeven bij Carpi, zo meldt transferspecialist Gianluca Di Marzio.

Wilmots junior verlaat Avellio, dat uitkomt in de Serie B, al na zes maanden. Hij kwam weinig aan spelen toe, want zijn coach deed slechts zes keer een beroep op hem. De 21-jarige middenvelder stond vier keer aan de aftrap en verzamelde in totaal maar 341 speelminuten. Dit heeft de jongeling doen besluiten om op zoek te gaan naar een nieuwe club.

Gianluca Di Marzio schrijft dat Wilmots een kans krijgt bij Carpi, waar hij naar verluidt een contract voor twee seizoenen zal tekenen. Carpi is sportief gezien een kleine stap voorwaats aangezien Carpi vorig seizoen als elfde eindigde in de Serie B, vier plaatsen hoger dan zijn vorige werkgever.

Er blijft nog wel een Wilmots-telg onder contract staan bij Avellino. Jongere broer Marten (19) speelt sinds dit seizoen bij de Italianen, nadat hij de jeugdopleiding van Standard verliet.