OFFICIEEL: Ciman verlaat Los Angeles, transfer naar Frankrijk in de maak

OFFICIEEL: Ciman verlaat Los Angeles, transfer naar Frankrijk in de maak

28-08-2018 20:38
1

Laurent Ciman vertrekt bij FC Los Angeles en verhuist naar de Franse competitie. Dat heeft de verdediger zelf laten weten via Twitter. De naam van zijn nieuwe ploeg heeft Ciman niet vermeld. 

"Zoals jullie misschien al gehoord hebben verlaten we LA voor Frankrijk", verklaarde Ciman. "Ik wil de fans van LAFC bedanken voor hun steun en om mij als familie te laten voelen. Ik zal hen altijd in mijn hart dragen."

"De club stelde mijn belangen en die van mijn familie boven die van zichzelf, en dat is zeldzaam in de sportwereld tegenwoordig. De club gaf me de kans om terug te keren naar Europa en op een hoog niveau te blijven spelen."

"En dat met een deal die mijn familie zekerheid op lange termijn verschaft. Het was een eer om de eerste kapitein van LAFC te zijn, om het eerste doelpunt te maken en om deel uit te maken van de ze familie", besloot Ciman.

De verdediger speelde dit seizoen 22 competitieduels in de Major Soccer League en scoorde daari drie keer. Ciman verliet de Belgische competitie in de winter van 2015 en trok naar het Canadese Montreal Impact.

Daar speelde hij 107 officiële wedstrijden vooraleer hij naar Los Angeles vertrok. Waar zijn toekomst ligt, is voorlopig nog onduidelijk. Volgens de geruchtenmolen zou Ciman echter naar de Franse eersteklasser Dijon verhuizen.

Lees ook: 'Ciman niet naar Antwerp, verdediger kiest voor de Ligue 1'