Kritiek op Rode Duivel blijft aanhouden: Dat zegt veel over zijn arrogantie

Kritiek op Rode Duivel blijft aanhouden: "Dat zegt veel over zijn arrogantie"

28-08-2018 20:13
2

Dedryck Boyata kreeg afgelopen weekend zijn eerste speelminuten bij FC Celtic. De Rode Duivel maakte meteen het winnende doelpunt tegen Hamilton, maar toch is de hele transferoorlog nog niet helemaal vergeten.

Volgens Chris Sutton, ex-speler van Celtic en momenteel analist, had de verdediger niet mogen starten. "Hij maakte de winning goal, hij toonde geen respect voor het shirt van Celtic", vertelde Sutton aan BBC. "Hij weigerde te spelen voor de club. Een Celtic-legende zei ooit dat het Celtic-shirt geen tweede keuze mag zijn. Mensen maken fouten, maar dit mag niet zomaar vergeven worden."

"Het zou helpen als hij zijn excuses zou aanbieden. Maar dat hij zelfs dat nog niet deed, zegt veel over zijn arrogantie", vervolgde Sutton. "We spreken hier niet over een wereldvoetballer. Boyata heeft vaak fouten gemaakt in grote wedstrijden. Het feit dat hij de beste centrale verdediger is in de selectie van Celtic, wil zeggen dat de club versterking had moeten zoeken op die positie", besloot Sutton.

Lees ook: Woelige ontvangst voor Boyata bij seizoensdebuut: "Not fit to wear the jersey"