Antwerp riskeert stevige boete voor Bengaals vuur, maar krijgt uitstel

Antwerp riskeert stevige boete voor Bengaals vuur, maar krijgt uitstel

28-08-2018 18:28

Het Bondsparket heeft Royal Antwerp FC een boete van 3.000 euro opgelegd, nadat supporters Bengaals vuur hadden afgestoken in Moeskroen. De Great Old kreeg echter uitstel.

Dat heeft allemaal te maken met de commotie rond de indicatieve tabel. Bondsprocureur Gilles Blondeau wilde de incidenten in Moeskroen bestraffen met een boete van 3.000 euro. Hij baseerde zich daarvoor echter op de indicatieve tabel.

"Maar die is na afgelopen weekend rechtsongeldig", vertelde Blondeau volgens Het Nieuwsblad. "Dat betekent echter niet dat er straffeloosheid heerst. We kunnen nog altijd teruggrijpen naar de Disciplinary Code van de FIFA. Op basis daarvan denk ik dat 3.000 euro gerechtvaardigd is."

Jochen Van Laer, advocaat van Antwerp vroeg echter uitstel door de hetze rond de indicatieve tabel. Commissievoorzitter Hubert Poncelet had begrip en verleende de Great Old uitstel. "Er zijn nieuwe elementen in dit dossier. Antwerp kreeg niet de kans om de FIFA-reglementen door te nemen. Er zal een nieuwe oproeping volgen in de loop van de week", vertelde hij volgens Het Nieuwblad.