'Van Rhijn laat contract in Brugge ontbinden en tekent deze week voor één jaar'

'Van Rhijn laat contract in Brugge ontbinden en tekent deze week voor één jaar'

28-08-2018 09:02
4

Ricardo van Rhijn keert definitief terug bij AZ. Het contract van de 27-jarige verdediger bij Club Brugge wordt deze week ontbonden. Vervolgens zet hij zijn handtekening onder een éénjarige verbintenis in Alkmaar.

Dat meldt het Noordhollands Dagblad dinsdag. Van Rhijn trainde al een tijdje mee met de selectie van trainer John van den Brom (ex-RSC Anderlecht). De trainer maakte er geen geheim van dat hij de verdediger graag aan zijn selectie wilde toevoegen. Het doorlopende contract van Van Rhijn in ons land vormde echter een obstakel. Dat probleem is verholpen. Van Rhijn hoefde zich deze zomer niet te melden in Brugge. 

Afgelopen seizoen was Van Rhijn ook al actief in Alkmaar. Toen werd de achtvoudig international van Oranje voor één jaar gehuurd van Brugge. Veel kwam hij niet aan spelen toe. In de Eredivisie kwam hij tot elf duels (vijf basisplaatsen, zes invalbeurten) namens AZ. Jonas Svensso kreeg de voorkeur. Van den Brom beschikte dit seizoen nog niet over een volwaardige concurrent voor de Noor.