Strijdend Roma vecht zich naar gelijkspel na tegentreffer van Castagne

27-08-2018 22:50

AS Roma heeft met pijn en moeite een punt overgehouden aan de competitiewedstrijd tegen Atalanta Bergamo. Het duel in Rome eindigde in 3-3 dankzij onder meer een doelpunt van Timothy Castagne.

In eigen stadion kwam AS Roma al heel vroeg op voorsprong. Binnen twee minuten tekende Javier Pastore op schitterende wijze voor de openingstreffer. De Argentijnse aanvaller wist de bal achter zijn standbeen langs tegen de touwen te krijgen. Een droomstart voor AS Roma.

De Romeinen konden de goede start echter geen vervolg geven. Nog voor rust liep Atalante uit naar een ruime 1-3 voorsprong. Nadat landgenoot Castagne voor de gelijkmaker had gezorgd, was Emiliano Rigoni er met twee treffers voor verantwoordelijk dat Atalanta met een ruime voorsprong ging rusten.

Met Justin Kluivert in de ploeg na rust ging AS Roma op zoek naar de aansluitingstreffer. Alessandro Florenzi slaagde er een half uur voor tijd in de achterstand tot een minimum te verkleinen. Een kleine acht minuten voor tijd viel ook de gelijkmaker: Kostas Manolas liep een vrije trap van de Romeinen binnen.

Kluivert kreeg laat in de wedstrijd nog een kansje, maar speelde uiteindelijk geen beslissende rol in de wedstrijd. Bij Atalanta kwamen de Nederlanders Marten de Roon en Hans Hateboer ook allebei als invaller in actie.