OFFICIEEL: Ex-Genkenaar verkast na onprofessioneel gedrag naar Duitsland

OFFICIEEL: Ex-Genkenaar verkast na onprofessioneel gedrag naar Duitsland

27-08-2018 18:51

Jean-Paul Boëtius vervolgt zijn loopbaan bij FSV Mainz 05. Dat hebben beide clubs bevestigd via de officiële kanalen.

Bij Mainz tekent de ex-speler van KRC Genk een contract voor vier jaar. Bij Feyenoord had Boëtius nog een contract tot medio 2020. Boëtius speelde in totaal 136 officiële wedstrijden in het shirt van Feyenoord, waarin hij 26 doelpunten maakte. In augustus 2015 vertrok hij naar FC Basel en werd hij een half seizoen uitgeleend aan Genk, maar in de zomer van 2017 keerde hij terug bij Feyenoord.

Dit seizoen kwam Boëtius op het tweede plan terecht nadat hij in de uitwedstrijd tegen De Graafschap op onprofessionele wijze zijn tweede gele kaart pakte. "Het is altijd jammer als een club en een speler om dit soort redenen uit elkaar gaan, maar soms is het zoals het is", aldus technisch directeur Martin van Geel op de website van de Rotterdammers. "Dan is het fijn als er een oplossing mogelijk blijkt die voor alle partijen goed is."

Feyenoord ontvangt volgens Van Geel 'een prima transfersom'. "En Jean-Paul kan sportief de draad weer oppakken bij een mooie club uit de Bundesliga. We wensen hem daar uiteraard alle succes toe."