'Gent loopt financieel binnen, maar zit mogelijk met Europa League-probleem'

'Gent loopt financieel binnen, maar zit mogelijk met Europa League-probleem'

28-08-2018 08:55
18

De transfer van Thomas Foket naar Stade de Reims lijkt in kannen en kruiken. De 23-jarige rechtsachter van Gent vertrok maandag naar Frankrijk om zijn medische testen af te leggen. Dat meldt L'Equipe.

Als daar geen problemen opduiken, zal Foket meteen zijn contract ondertekenen bij de Franse eersteklasser. De onderhandelingen op clubniveau zijn immers bijna afgerond. Stade de Reims zou ongeveer 3,5 miljoen euro betalen om de Gentse sterkhouder weg te plukken.

De wedstrijd van afgelopen weekend tegen Sporting Lokeren was dus het laatste optreden voor Foket in Gentse loondienst. Vorig seizoen was de flankspeler al bijna vertrokken. Hij versierde een transfer naar het Italiaanse Atalanta, maar die sprong af wegens hartproblemen.

Update 28/08, 08.55: Volgens Het Laatste Nieuws wist Foket met succes zijn medische testen af te leggen. Ook Gent en Reims zitten bijna op één lijn. De Fransen betalen 3,5 miljoen euro voor de verdediger. Er is enkel nog één probleem. Reims wil Foket zaterdag al gebruiken. Gent heeft daar moeite mee, want de Buffalo's hoopten dat Foket donderdag nog kon spelen tegen Bordeaux in de Play-Offs van de Europa League.