Te absurd voor woorden: 'Anderlecht had een strafschop moeten krijgen'

Te absurd voor woorden: 'Anderlecht had een strafschop moeten krijgen'

27-08-2018 08:06
94

Club Brugge – RSC Anderlecht eindigde zondag op 2-1. In de tweede helft kreeg paars-wit een strafschop. Na ingrijpen van de VAR veranderde die in een vrije trap. Dat was een juiste correctie, want de fout van Benoît Poulain op Francis Amuzu gebeurde buiten de zestien. Serge Gumienny deelt die mening niet.

In Het Belang van Limburg komt de ex-scheidsrechter terug op de fase. Volgens de Limburger had de bal op de stip moeten verdwijnen – ondanks dat de fout niet binnen de zestien gebeurde. Er was immers geen sprake van een 'clear error'.

'Vertenten gaf strafschop voor Anderlecht tegen Club, maar de VAR floot hem terug en legde de bal buiten de zestien. Ik begrijp niet waarom die dit deed, want er was geen sprake van een clean error', meent Gumienny.

De VAR ging volgens Gumienny nog eens in de fout. 'Het laatste contact - door Poulain op Amuzu - werd nog gemaakt in de backlijn en dat is wat telt. De hiel van Poulain stond op de lijn en die lijn telt mee. Dus had de bal wel degelijk op de stip gemoeten.'