Clement reageert na kritiek op roteren: Anders zullen ze opgebrand zijn

Clement reageert na kritiek op roteren: "Anders zullen ze opgebrand zijn"

26-08-2018 23:50
10

KRC Genk is zondagavond met de schrik vrij gekomen. De Limburgers leken op weg naar een nederlaag, maar konden een 1-2 achterstand nog ombuigen in een 3-2 zege. Achteraf had Philippe Clement gemengde gevoelens.

"Het is heel dubbel. Ik heb vandaag veel dingen gezien die niet goed waren. Er zat te veel afval in ons spel. Enkele jongens waren te gecrispeerd en wilden te graag", reageert hij bij Sporza.

"Gelukkig hebben we nu een ploeg die nooit stopt. Integendeel, als het tegenzit, steken ze een tandje bij. Zo winnen we uiteindelijk nog verdiend, zeker als je kijkt naar de dominantie en de kansen. Maar we hebben wel met vuur gespeeld vandaag."

Dat hij deels in de fout zit door veel te roteren, wijst hij af. "Het is alleen maar door spelers speelgelegenheid te geven dat die automatismen er ook voor hen kunnen komen. Ik kan ook 3 maanden met dezelfde elf blijven spelen, maar dan zullen die helemaal opgebrand zijn binnen twee maanden. Dan moet ik toch andere jongens zetten en dan hebben die geen wedstrijdritme", besluit hij.