Gano en Paintsil kunnen het niet, Trossard en Samatta zorgen wel voor Genkse winst

26-08-2018 21:50
12

KRC Genk is erin geslaagd om in eigen huis te winnen van Waasland-Beveren. Het werd echter niet makkelijk. Tegen de Waaslanders moest Genk serieus diep gaan, 3-2.

Waasland-Beveren begon goed aan de partij, maar kon amper voor gevaar zorgen. Het was Genk daarentegen dat voor het gevaar zorgde. Paintsil zorgde voor de eerste kans, Edon Zhegrova voor het eerste doelpunt. Een heerlijke knal krulde voorbij doelman Davy Roef.

Zinho Gano kon bijna voor de dubbele voorsprong zorgen tegen zijn ex-ploeg, hij kreeg zijn kopbal niet tussen het kader. Voor Genk-doelman Danny Vukovic werd het een rustige avond, hij kwam amper in actie.

Dolle tweede helft
Al vroeg in de tweede helft kreeg Genk ietwat verrassend een strafschop na vermeend hands. Pozuelo plaatste zich achter de bal, maar liet de kans liggen. Genk had de wedstrijd onder controle en er leek geen vuiltje aan de lucht. Tot de 66e minuut.

Vanuit het niets wist Waasland-Beveren dan toch tegen te prikken. Smaakmaker Ampomah kon een voorzet van Boljevic in doel tikken. Lang leken de bezoekers er niet van te kunnen genieten. Genk kreeg opnieuw een strafschop, maar ook deze werd niet gescoord. Davy Roef pakte tot twee keer toe uit met een knappe parade.

Genk ziet af, invallers keren het tij
Genk leek het helemaal kwijt te zijn, want niet veel later kon alweer Ampomah nóg eens scoren. De Waaslanders voetbalden op een wolk, Aly Samatta schoot hen er weer af. De invaller deed wat hij de laatste weken wel vaker doet, scoren. Hij zorgde voor de 2-2.

De thuisploeg ging vol in de aanval, met succes. Die andere invaller Leandro Trossard, kon net voor het einde van de reguliere speeltijd voor de 3-2 zorgen, tevens ook de eindstand. Door de winst komt Genk naast Club Brugge aan de leiding.