Anderlecht-jonkies overtuigen niet in eerste echte test: 'Hij was onder de indruk'

Anderlecht-jonkies overtuigen niet in eerste echte test: 'Hij was onder de indruk'

26-08-2018 21:33
55

RSC Anderlecht trekt dit seizoen volop de kaart van de jeugd. Heel wat jonkies krijgen dan ook kansen. Al zijn hun prestaties met vallen en opstaan.

De jonkies van Anderlecht kregen dit seizoen al heel wat lof. Zondag stond er met de topper tegen Club Brugge een eerste echte test op het programma. Het werd een 2-1 verlies en niet meteen een geslaagde wedstrijd voor de drie jonkies in de basiself.

Bij Het Nieuwsblad kreeg Alexis Saelemaekers een 6 op 10 voor zijn wedstrijd. Toch was er ook kritiek. 'Hij was wederom te veel bezig met randzaken. Nog een tikje geven aan Vanaken, in discussie gaan met Danjuma... Waarom? Het zorgt ervoor dat hij soms de focus verliest', klinkt het.

Linkervleugel Francis Amuzu werd gebuisd en kreeg amper een 4 op 10. 'Hij was onder de indruk. Probeerde zich te focussen op zijn defensieve taken, maar werd regelmatig overvleugeld en had overtredingen nodig om overeind te blijven. Bij de 2-1 hief hij ook de buitenspelval op. Droeg offensief amper iets bij, op twee rushes na', aldus het dagblad.

Sebastiaan Bornauw werd net niet gebuisd, met een 5 op 10. 'De eerste echte topper voor de 19-jarige verdediger. Tegen twee krachtpatsers als Wesley en Rezaei had hij het niet onder de markt. Liet Vanaken te veel ruimte bij de 2-1', besluit de krant.