Vanaken tevreden met zege, maar middenvelder ziet verschillende werkpunten

26-08-2018 20:28
2

Tegen Anderlecht maakte Hans Vanaken de beslissende 2-1. De middenvelder was dan ook een tevreden man na de topper, maar Vanaken was ook kritisch voor de prestatie van zijn ploeg.

"Dit was een goede zege", liet Vanaken weten op de website van Club Brugge. "We zijn goed gestart, zetten meteen pressing en scoorden uit de tweede corner. Daarna gaven we het initiatief echter weg. Ze hadden geen grote kansen, maar ze vonden de vrije man en maakten gelijk, waardoor het voor ons herbeginnen was."

Vanaf minuut vijfendertig namen we opnieuw het commando over en konden we opnieuw scoren. Het was belangrijk om met die 2-1 de rust in te gaan. De tweede helft kon beide kanten op. Ze dreigden vanop afstand en bij ons was de laatste bal niet goed. Het was dus een open topper die alle kanten op kon."

Vanaken zag het voor doel een paar keer misgaan. "Al hadden we meer moeten scoren. Dennis kon enkele ballen beter afleggen en in de tweede helft waren er nog kansen in de zestien. Ook van mij, ik had eigenlijk moeten schieten in plaats van afleggen. Daarin moeten we strenger en efficiënter zijn."