Club Brugge deelt de eerste tik van het seizoen uit en is de nieuwe leider

Club Brugge deelt de eerste tik van het seizoen uit en is de nieuwe leider

Gepubliceerd: zondag 26 augustus 2018 om 16:25zo 26-08-2018 om 16:25

Landskampioen Club Brugge heeft zondag de topper tegen RSC Anderlecht gewonnen. Blauw-Zwart haalde het met 2-1, een stand die al na 45 minuten op het bord stond.

Wesley en Vranjes waren dan toch niet geschorst en konden spelen. Leko en Vanhaezebrouck maakte daar gretig gebruik van. De trainer van Club Brugge liet ook meteen Rezaei starten. Of was het nu Kaveh? Hoe dan ook de thuisploeg kende de best start. Al na drie minuten was het raak voor de thuisclub. Dennis kopte na een hoekschop raak.

Anderlecht leek een tijdje van slag en de nog 'piepjonge ploeg' (citaat Coucke) kon lang geen vuist maken. Toch kwam het na iets minder dan twintig minuten langszij. Een voorzet vanaf links viel voor de voeten van Musona en die knalde de bal zonder twijfelen in het dak van het doel.

Vormer en Vanaken
Club Brugge liet zich evenwel niet kennen en trok het laken weer naar zich toe. Uiteindelijk leverde dat ook de 2-1 op. Met heerlijk samenspel tussen Vanaken en Vormer werd de Anderlecht-achterhoede opgerold. Vanaken verschalkte Didillon van dichtbij.

Na de pauze kregen we een beter Anderlecht te zien. Santini had de 2-2 op het hoofd, maar hij knikte naast. Daarbij werd hij nog onterecht voor buitenspel afgevlagd. Anderlecht kwam. Club Brugge loerde meer en meer op de counter. Bij een corner stond het ei zo na 3-1. Poulain kopte op het doelhout.

VAR grijpt goed in
Even later veroorzaakte Poulain een strafschop. Vertenten wees naar de stip na een fout van de Fransman op Amuzu. Club Brugge werd vervolgens terecht 'gered' door de VAR. De overtreding van Poulain gebeurde buiten de zestien en de vrije trap leverde niets op.

Jokers en debutanten
Vanhaezebrouck besefte dat hij iets extra nodig had om het tij te toen keren. Na eerst Gerkens bracht de trainer van Anderlecht ook nieuwkomer Bakkali en verloren zoon Najar als jokers tussen de lijnen. In het slot van de partij. Bij Club Brugge mocht Amrabat als invaller zijn debuut maken.

Een verschil maakte het allemaal niet meer, want Club Brugge behield zijn voorsprong en deelt de eerste tik van het nog jonge seizoen uit aan Anderlecht. Paars-wit is zijn maximum kwijt. In de stand wipt Club Brugge over Anderlecht naar de eerste plaats. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Was de zege van Club Brugge verdiend?

Ja
84%
Nee, een gelijkspel was de juiste weergave geweest
15%
Nee, Anderlecht verdiende te winnen
1%
(986 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws